Welkom op de website van Arty Farty Life "life is art, and art is life"

Zelf ginger ale maken doe je zo

Vegan recepten / 21-10-2017

Zelf ginger ale maken doe je zo

Ik vind dat altijd vet interessant staan: om ginger ale te bestellen als ik uit ben en geen alcohol wil drinken. Ik vind dat zo lekker interessant en ontwikkeld klinken, hahaha (de snob in mij!). Maar als er iets eenvoudig is, is het wel dit drankje: je kunt het ook heel makkelijk zelf maken. Met honing, gember, citroensap en een beetje gist. Dit is het brouwsel dat ik zelf deze week maakte, en het was echt mega lekker (stiekem nog veel beter dan de kant en klare versie). Zo maak je ‘m zelf:

Lees meer

Friese aardappel- en linzenschotel

Vegan recepten / 19-10-2017

Friese aardappel- en linzenschotel

Ja, nu kan ik eindelijk eens een antwoord geven op de aan mij veelgestelde vraag: ‘’Wat eet je dan eigenlijk als veganist?!’’, met een goed voorbeeld er bij. Want ik vind het toch vaak lastig om dan met een spetterend overtuigende opsomming te komen die de cynische vraagsteller compleet moet overrompelen. Meestal antwoord ik iets van: ‘’Nou, hummus voor op brood, wraps met groenten, groentesoepen… uhm… eigenlijk ben ik vooral gewoon totaal anders gaan eten!’’. Maar dat laatste is dus vaak te vaag, die ik aan de smoeltjes van de ander. Hoe lief ik er ook bij kijk…

Lees meer

Alle dagelijkse kwellingen van het kunstenaarschap

Hartenkreten / 17-10-2017

Alle dagelijkse kwellingen van het kunstenaarschap

Je zou het met al dit geblog van mij bijna vergeten, dat ik first and foremost een kunstenaar ben. Ja inderdaad: een kunstenaar met een bijbaan als blogger. Een jonge dame met een hoop grote dromen en idealen (zoals al die ‘kunstenaar’ rakkers die natuurlijk allemaal hebben), maar daarnaast ook een hoop dagelijks tergend getwijfel. Volgens mij is kunstenaar zijn niet iets waar je bewust voor kiest om te worden. Ik denk dat je het een beetje kunt vergelijken met gay zijn: je wordt zo geboren, en je hebt alleen te kiezen of je er wel of niet aan toe geeft. Doe je dat niet, nou, dan is je leven volgens mij ook niet zo vrolijk. Je kunt natuurlijk wel doen alsof voor jou het huisje-boompje-beestje leven ook het hoogst haalbare ideaal is, maar mij is het persoonlijk nooit gelukt om die blik van mij (die in tegenstelling tot alle andere genodigden op den verjaardag waarneemt hoe tante Mientje in een wereldrecord tempo haar stuk slagroomtaart zit te verzwelgen in haar limoen groene oversized t-shirt met een glitterananas er op, terwijl er op het tafeltje naast haar ook een glitter-ananas-beeld staat, en wat voor een geweldige foto dit tafereel wel niet op zou kunnen leveren!)… om die blik uit te zetten...

Lees meer

Vegan Vanille- en Chocokoekjes

arty farty food / 13-10-2017

Vegan Vanille- en Chocokoekjes

Hé, ik zag dat ik nog helemaal geen recept heb geschreven voor vegan koekjes. Wel voor gewone koekjes (uit de tijd dat ik deze blog schreef en nog vegetariër was). Maar vegan koekjes zijn hard nodig voor mensen zoals ik, die een beetje verdrietig worden van de grijze najaarswolken die in de lucht hangen. Dus bij deze het recept!

Lees meer

vegan vruchten-crumble

arty farty food / 11-10-2017

vegan vruchten-crumble

Laten we met dit grauwe weer eens lief voor onszelf zijn. Deze mega comfortfood vruchten crumble maakte ik afgelopen weekend. Ik had nog wat perzikken, pruimen en bramen liggen die echt wel op mochten. De crumble eet je zo uit het blik (hij is op zich wel schepbaar zoals een taart, maar het blijft een kruimeldeeg!). Zo maak ik 'm:

Lees meer

mooie boeken #1 - Het Onverwoestbare Kind

Boeken en films / 09-10-2017

mooie boeken #1 - Het Onverwoestbare Kind

Dank je wel allerliefste vriendin (je weet wel wie ik bedoel, liefje) voor de tip om dit prachtige boek te lezen; ''Het Onverwoestbare Kind'', van Lillian B. Rubin. Ik denk dat het het beste boek is dat ik dit jaar gelezen heb (en ik schat dat dat er in totaal zo'n 30 boeken waren). Dit boek is mega interessant voor iedereen die zich, net als ik, vaak afvraagt in hoeverre je als mens zelf de koers van je leven kunt bepalen en in hoeverre deze al vast ligt.

Lees meer

Mijn twee favoriete veganfood zoeksites

arty farty food / 05-10-2017

Mijn twee favoriete veganfood zoeksites

Ik heb twee nieuwe favoriete zoeksites, waarmee het nog makkelijker is om eettentjes te vinden die vegan (en vegetarisch) eten serveren of bezorgen. Of het nu om een ontbijtje in het weekend gaat, of een snelle bezorghap in de avond, deze sites zijn ideaal!

Lees meer

Zelf zuurkool fermenteren en vegan recept

Kooktechnieken / 03-10-2017

Zelf zuurkool fermenteren en vegan recept

Had ik dit maar eerder geweten (tijdens mijn studententijd bijvoorbeeld). Deze maaltijd met zuurkool kostte me €0,09 per portie om te maken (en drie weken wachten). Maar dan heb je ook wat! Zelf gemaakte zuurkool. Van kool tot recept met banaan en krenten (echt lekker!)

Lees meer
‹ Vorige

profielfoto

Hi daar! Ik ben Jessica, een oer-Rotterdamse kunstenaar die onderzoekt hoe je van je leven een duurzaam LevensKunstwerk kunt maken